Skip to main content

YRITYS

Salmonfarm Oy on Kasnäsissa sijaitseva kala-alan yritys. Olemme erikoistuneet kalan kasvattamiseen ja jalostukseen sekä kalajauhon ja kalaöljyn tuottamiseen.

Ab Salmonfarm Oy

Kalankasvatuksesta ja -jalostuksesta meillä on kolmenkymmenen vuoden kokemus. Valmistamme korkeatasoisista raaka-aineista irtopakasteita, jalostettuja vakuumipakattuja tuotteita, sekä tuoretuotteita. Myymme tuotteitamme ensisijaisesti tukkuliikkeille. Kalankasvatusyksikössämme kasvatamme kirjolohta sekä siikaa.

Kalajauhotehtaassamme valmistamme kalajauhoa ja kalaöljyä. Kalajauhotehtaassa valmistamamme tuotteet jatkojalostetaan yhteistyökumppanimme kautta rehuksi.

Johto

Salmonfarm on perheyhtiö, jonka omistaa perheenjäsenet Wilhelm Liljeqvist ja Henrika Enestam. Omistajajohtajana toimii Wilhelm Liljeqvist joka johtaa yritystä toisessa polvessa. Avainhenkilöihimme ja heidän vastuualueisiin voit tutustua alla.

Johto, Wilhelm Liljeqvist
Talous ja henkilöstö, Ida Gustafsson
Tuotanto, Roger Hakalax

Toimintapolitiikka

Ab Salmonfarm Oy:n strategia on olla Suomessa edelläkävijä ja paras yhteistyökumppani kalatuotteissa ravintola- ja suurkeittiöalalla sekä Euroopan laajuisesti kalajauho- ja öljymarkkinoilla. Sitoudumme noudattamaan viranomaismääräyksiä ja laatujärjestelmiemme perustana olevien standardien vaatimuksia. Tehokkaassa ja ympäristöystävällisessä kalankasvatuksessamme kierrätämme esimerkiksi ravinteita Itämerestä. Jatkuvien parannusten avulla vastaamme asiakkaidemme vaatimuksiin oikeasta laadusta, korkeasta turvallisuudesta ja ympäristön huomioimisesta kaikessa toiminnassamme.

Liiketoiminnot

Kalankasvatus

Salmonfarm on Suomen kalankasvatuksen pioneereja ja meillä on kirjolohen kasvatuksesta lähes 40 vuoden kokemus. Olemme olleet mukana kehittämässä ja edistämässä kalankasvatusta Suomessa vuosikymmenten yli. Meillä on yhteensä 9 kalankasvatuslaitosta. Kasvatamme kalamme (kirjolohta ja siikaa) Turunmaan saaristossa, lähellä tuotantoamme Kasnäsissa.

Tänä päivänä olemme edelleen vahvasti mukana kehitystyössä. Olemme muun muassa investoineet uuteen tietokoneohjattuun teknologiaan ruokinnassa. Näin minimoimme hävikin ja ravintokuorman meressä. Kalojen ruokinnassa käytämme rehua, joka on jatkojalostettu meidän omasta kalajauhosta. Näin emme lisää Itämeren ravinnekuormitusta, kun kalat ruokitaan rehulla, jonka raaka-aine kalastetaan Itämerestä.

Kun itse vastaamme tuotantoketjun kaikista vaiheista, varmistamme myös kylmäketjun ja tuoreuden. Kalamme toimitetaan kalanjalostustehtaallemme saman päivän aikana, kun se perataan. Perkaamossamme olemme investoineet alan modernimpaan teknologiaan, missä kalan hyvinvointi huomioidaan (Humane stunning and bleeding). Prosessi on pitkälle automatisoitu ja energiatehokas.

Kalanjalostus

Salmonfarmilla on pitkät perinteet kalanjalostuksessa. Vuosien mittaan päätuotteemme ovat olleet kirjolohi ja silakka. Tänä päivänä suurin osa tuotteestamme valmistetaan kotimaisesta kasvatetusta kirjolohesta, mistä tuotamme tuotteita suurkeittiöille ja horeca-alan toimijoille.

Lähes kaikki tuotteemme valmistetaan private label-sopimuksilla tukkukaupan suurille toimijoille Suomessa. Tuotteistamme lämminsavustettu, kylmäsavustettu ja graavattu kirjolohi ovat suosittuja. Suurkeittiöille valmistamme kirjolohta hyvin monessa muodossa, mm. annospaloina, kuutioina ja suikaleena. Kirjolohen mäti on myös tärkeä tuote.

Tuoteperheeseemme kuuluu myös omat Merihyvä-tuotteet.

Kalajauhon ja -öljyn valmistus

Kalajauholiiketoiminta on uusin investointimme. Markkinoilla oli kysyntää kotimaiselle toimijalle, ja vastasimme kysyntään. Vuonna 2015 investoimme uuteen tuotantolaitokseen ja vuonna 2016 aloitimme täysmittaisen tuotannon. Kalajauholiiketoiminta on tänä päivänä merkittävä osa liiketoiminnastamme ja tämän liiketoiminnan kautta olemme myös vahvasti mukana edistämässä Itämeren hyvinvointia. Kalajauholiiketoiminnassa teemme vahvasti yhteistyötä suomalaisen kalarehuvalmistajan, Raisioaquan, kanssa.

Kalajauhotoimintamme kautta olemme myös vahvasti mukana kehitystyössä. Kalajauhomme valmistetaan Itämeren silakasta ja kilohailista. Kun kalankasvatuksessa käytetään rehua joka on valmistettu Itämeren kalasta, ulkopuolelta tulevien ravinteiden määrä vähenee ja ravinteet Itämeren sisällä kiertävät. Käytännössä ravinteet nostetaan merestä silakkana ja kilohailina, joista rehujen raaka-aineena käytettävä kalajauho ja -öljy valmistetaan. Jokainen lähirehulla tuotettu kalakilo kierrättää Itämeren fosforia ja typpeä sekä tukee kestävää kehitystä ja parantaa ruokaturvaa.

Hotel Kasnäs

Ab Kasnäsudden Oy on Salmonfarmin tytäryhtiö, joka toimii täysin itsenäisenä yhtiönä. Hotel Kasnäs on kasvava matkailuyritys, joka tarjoaa ympärivuotisia saaristoelämyksiä. Palvelukokonaisuuteen kuuluu kylpylä, hotelli-, ravintola-, ja kokouspalvelut sekä täyden palvelun vierassatama, kauppa, jäätelökioski ja caravan-alue. Matkailutoiminnot työllistävät ympärivuotisesti 20 henkilöä ja kesällä jopa 70 henkilöä. Matkailutoimintoihin voi tutustua lisää osoitteessa: www.kasnas.com